Si necessites deixar de gestionar el teu temps com sempre per poder començar a gaudir-lo com mai, aquest manual és per tu.
Comença a prendre millors decisions per saber quines accions has de fer en cada moment, en funció del teu autoconeixement i d’una planificació 100% realista i flexible.
Deixa fora les excuses i fes que els minuts juguin sempre a favor teu!
Sona el despertador per quarta vegada i ara sí, et lleves de pressa. Arribaràs tard.
Et vesteixes mentre et fas l’esmorzar i et prepares les coses de la feina, al mateix temps que et rentes les dents.
Surts de casa corrents i efectivament, has tornat a agafar l’embús de cada matí.
Si no hi ha un miracle, arribaràs tard a la feina.
Un altre cop tard? Et diu la persona que et supervisa. Ho sento, ho sento!
Et poses de seguida a gestionar el correu electrònic i comences, d’una banda, a resoldre totes les urgències que et trobes i, d’altra banda també respons a tot allò que t’estan demanant.
De sobte, et rugeix l’estómac i mires el teu rellotge.
Ja són les 12:05 h? Però si a les 12:00 h tenia una reunió!
Una altra vegada vas amb retard.
Dines de pressa en un tupper les restes del dinar d’ahir, ja que aquest matí no has tingut temps de fer-te res calent.
Clar, ahir vas anar a dormir molt tard i avui no hi havia qui es llevés.
I com cada dia, comença aquell moment fatídic, vora les 16:00 h de la tarda, en el que no pots amb la teva ànima.
Així que obres de nou el correu electrònic, que ja s’ha tornat a omplir de missatges i problemes d’ençà que l’has mirat abans de la reunió.
Una companya et demana ajuda i li dones un cop de mà amb aquell projecte que no s’acaba mai.
Quan tornes, la persona que et supervisa et pregunta per l’informe que s’havia de presentar avui.
Sí, sí, ja el tinc gairebé enllestit!
Et poses a escriure mentre penses, però si encara no he començat i són les 18:00 h de la tarda!
Han tocat les 20:00 h del vespre i envies l’informe per correu tot i saber que demà et demanaran correccions i potser et cau alguna esbroncada.
Arribes a casa a les nou i fas el sopar i el dinar de demà (ja no et queden més restes que puguis aprofitar).
Són les 23:00 h de la nit i et deixes caure al sofà a veure alguna sèrie que et permeti gaudir una mica de l’única estona d’oci del teu dia.
Se’t tanquen els ulls i mires l’hora. Ja és l’una de la matinada? Demà no m’aixecaré!
Un cop al llit t’arriba l’últim pensament.
Però… què he fet durant tot el dia? No vull perdre el temps!
salt de pàgina PDF
La sensació de pèrdua de temps succeeix quan creus que hauries pogut fer més tasques de les que has realitzat en un període de temps determinat.
Com pots deixar de tenir aquesta sensació que et genera tanta angoixa?
🧐Sabies que… el nostre cervell és entre cinc i set vegades més optimista en relació amb el volum de tasques que podem fer en un temps determinat?
En primer lloc, has de prendre consciència de la teva capacitat real de fer tasques. Les persones solem ser massa optimistes respecte a aquesta qüestió i després ens frustrem.
🧐Sabies que… la tendència a subestimar el temps per completar una tasca s’anomena “fal·làcia de la planificació”? Un dels exemples més coneguts d’aquest fet va ser l’Òpera de Sidney que va trigar a construir-se 26 anys i no tres, com s’havia plantejat en un començament.
En segon lloc, cal que aprenguis a prendre la millor decisió possible respecte a la tasca que has de fer en cada moment.
🧐Sabies que… una de les pitjors tasques que pots executar en començar la teva jornada laboral és obrir el correu, ja que posa potes en l’aire la teva planificació inicial. A més a més, et fa posposar les tasques que t’exigeixen més concentració per a altres moments del dia en que molt probablement sentiràs més esgotament mental.
😅Practica un moment… excepte si la teva feina principal consisteix a atendre clientela o persones usuàries per correu electrònic, mira d’endarrerir uns minuts l’obertura del teu email. En el seu lloc, fes aquella tasca més feixuga del teu dia professional.
Finalment, perquè sentis un aprofitament real del teu temps, cal que milloris la teva capacitat d’atenció o concentració.
🧐Sabies que… als anys 80, la mitjana de minuts seguits que una persona podia estar concentrada en una tasca era de 40 minuts, mentre que al 2020, aquesta mitjana ja havia baixat als 8 minuts?
salt de pàgina PDF
Si vols gaudir d’un rendiment òptim i aprofitar al màxim el teu temps has de conèixer els teus ritmes biològics.
En concret, has de saber quin és el teu cronotip, és a dir, com varia la teva energia mental (frescor mental, lucidesa) durant el dia.
🧐Sabies que… els tres cronotips s’associen a tres aus?
😅Practica un moment… per sortir de dubtes sobre el cronotip que et caracteritza, pots aplicar-te el pots aplicar-te el qüestionari matutí i vespertí d’Horne i Östberg, i veuràs si ets més alosa, colibrí o mussol.
🤯Per si t’interessa… si vols saber com aprofitar al màxim la teva energia mental, mentre prens el cafè de la tarda, llegeix aquest post Conviértete en la persona con más energía del mundo.
salt de pàgina PDF
🤯Per si t’interessa… si pertanys al 30% de persones amb cronotip vespertí, dóna una ullada a aquest post Incrementa tu productividad si eres una persona vespertina, per treure el màxim partit al teu dia.
A més a més, si vols escollir la tasca més adient, segons el moment del dia, és convenient que valoris quina és la capacitat d’atenció cognitiva que et requerirà fer-la.
Ah! No oblidis que segurament apareixeran certes temptacions que et portaran a voler deixar de fer allò que has començat. Resisteix-te i activa el teu mecanisme d’autocontrol!
Encara que les fórmules se’t resisteixin, recorda aquesta quan realitzis una tasca:
+ energia mental = + atenció = + autocontrol
Considerant els tres elements de la fórmula anterior, ja et trobaràs en disposició d’editar la teva planificació realista, que t’ha de permetre prendre la millor decisió sobre quina tasca concreta has de portar a terme en cada moment del dia.
🤯Per si t’interessa… troba un forat per llegir el post Cómo tomar la mejor decisión en tu vida personal y profesional, segur que t’ajuda a entendre millor com funciona el mecanisme de la presa de decisions.
salt de pàgina PDF
Si tens la sensació que improvitses el que has de fer en cada moment, vas sempre amb la llengua fora apagant focs o pateixes per si oblides alguna cosa important, és hora que deixis d’estressar innecessàriament al teu cervell i t’animis a editar la teva planificació 100% realista.
Comença per diferenciar entre esdeveniments i tasques. Els primers tenen una hora d’inici fixada i els portes a terme amb altres persones. Les segones només depenen de tu, i per tant les faràs en el moment que vulguis (no et marquis una hora d’inici concreta).
🧐Sabies que… el nostre cervell prioritza les tasques que hem de fer d’una forma que perjudica el nostre rendiment? Llegeix el post 70 sesgos cognitivos que perjudican nuestra productividad y cómo afrontarlos, i sabràs el perquè.
Quan et topis amb una tasca descriu-la de manera concisa i assigna-li com a màxim 90 minuts del teu temps. Si et trobes amb una tasca de durada XXL, divideix-la en tasques més petites per poder digerir-la sense problemes.
🙄Reflexiona una mica… revisa les tasques que has de fer demà i pensa si realment les pots fer en 90 minuts o menys temps. Si hi ha alguna que requereix més temps, divideix-la en tasques més petites.
Ull viu amb les tasques! Trobaràs les de control i les puntuals i les has de saber diferenciar ràpidament.
salt de pàgina PDF
😅Practica un moment… quines són les teves tasques de control que fas cada dia de la setmana? Escriure-les per tenir-les presents.
salt de pàgina PDF
🤯Per si t’interessa… el tema de la priorització de tasques, en aquest post Por qué los criterios urgente e importante ya no nos sirven y cuáles debemos usar trobaràs una nova manera de fer-ho més adaptada als temps actuals.
Assegura't de portar un bon manteniment del teu sistema de planificació (calendari + llistes de tasques)! Fes una revisió diària, de dilluns a dijous (una mica abans d’acabar la feina) i també una revisió setmanal els divendres per planificar-te la setmana vinent i eliminar les tasques que has finalitzat o les que han quedat obsoletes.
La teva vida personal és molt important! Tingues present les tasques d’oci, de descans i de logística que vols fer amb les teves amistats, la teva família o amb soledat. Inclou les tasques personals dins del teu sistema de planificació per no descuidar-les, i així evitar que el dia a dia laboral els hi mengi terreny.
🤯Per si t’interessa… t’agradaria saber per què de vegades experimentes la sensació que no tens prou temps personal? Revisa aquest article Cómo tener más tiempo para mi, per treure l’entrellat.
salt de pàgina PDF
L’acrònim CIA ha de passar a tenir un significat diferent per tu, vinculat a la millora de la gestió del teu temps. A partir d'ara el pots associar a les següents accions:
Construeix - Identifica - Avalua
CONSTRUEIX
Si un dels teus bons propòsits d’aquest any és planificar-te millor, comença a construir un sistema amb els següents elements:
Si estàs dubtant entre calendari digital o agenda física, escull el primer (veuràs que tens avantatges com ara poder compartir esdeveniments amb altres persones només amb un clic de ratolí o afegir les teves tasques personals i guardar-les com privades). Com s’ha exposat en el punt anterior, al calendari hi afegirem els esdeveniments (activitats que faràs amb altres persones i que col·locaràs dins d’una franja horària concreta) i les tasques de control (activitats repetitives de freqüència coneguda). Quan incloguis aquestes últimes al calendari, recorda d’activar l’opció “tot el dia”, ja que no tenen hora d’inici a diferència dels esdeveniments, fixa la freqüència de repetició corresponent i crea un calendari amb un color diferent dels esdeveniments, per no embolicar la troca! Guanyaràs claredat visual.
Pots crear-lo en paper, amb un full de càlcul o utilitzant aplicacions de gestió de tasques. D’una banda, cal disposar d’una llista principal que reculli totes les tasques puntuals que creus que pots desenvolupar en les pròximes dues setmanes. Cal que sigui una llista tancada on en cap cas superis el límit de 30 tasques, per tal que la llista no es faci massa llarga i acabi sent impossible de gestionar. D’altra banda, hauràs de crear set llistes més, una per cada dia de la setmana. En aquestes llistes diàries afegiràs tant les tasques puntuals que van sortint de la llista principal com les tasques imprevistes del dia a dia.
🧐Sabies que… un dels problemes principals pels quals la gent no es planifica és perquè fan llistes de tasques sense posar un límit al número d’ítems màxim, i al fer-se llistes interminables, aquestes deixen de ser útils?
😅Reflexiona una mica… sobre quina eina utilitzaràs per crear el sistema de llistes de tasques puntuals: paper, full de càlcul, alguna app de gestió de tasques… Et recomanem que comencis per aquella que et resulti més familiar o que ja estiguis utilitzant.
🤯Per si t’interessa… planificar-te millor, però sempre trobes alguna “bona” excusa per posposar aquesta acció,, llegeix amb atenció aquest post 10 consejos para empezar a mejorar mi productividad personal on trobaràs unes quantes accions, senzilles i ben concretes, que t’ajudaran a capbussar-te per augmentar (ara sí) la teva productivitat.
salt de pàgina PDF
IDENTIFICA
Un cop tinguis situats els esdeveniments i les tasques de control als seus respectius calendaris, i creat el teu sistema de llistes de tasques puntuals, arriba el moment de començar a incloure en aquest últim les primeres tasques.
Els sis components que has de definir cada cop que introdueixis una tasca puntual al sistema (en concret a la llista de tasques puntual principal) són els següents:
🧐Sabies que… la data d’entrada de la tasca et serveix per saber quant temps fa que hi és al sistema, i per tant, la pots utilitzar com a criteri per considerar si una tasca ja està obsoleta perquè porta massa temps sense fer-se? Intenta no mantenir cap tasca dins del sistema més d’un mes (tot i que l’ideal seria que no hi estiguessin més de dues setmanes).
salt de pàgina PDF
😅Practica un moment… preparat un cafè o te i utilitza aquest full de càlcul, on ja tens les llistes de tasques puntuals automatitzades, per planificar-te la setmana vinent. Pren el teu temps!
🤯Per si t’interessa… hi ha solucions creatives per deixar d’acumular tasques a les teves llistes. Si en vols saber més, llegeix aquest article Cómo dejar de acumular tareas en mis listas.
Pel que fa a les teves llistes de tasques diàries, cada dia comptaràs amb un apartat per les teves tasques puntuals (que provenen de la llista principal) i un altre pels imprevistos que et vagin sortint com bolets a mesura que passin les hores. Si ho consideres oportú, també pots afegir-hi les tasques de control, en el cas que no les vulguis tenir al teu calendari.
Dins de les llistes de tasques diàries, associa cada tasca amb un número que indiqui en quin ordre la faràs. Aquest ordre pot anar variant al llarg del dia i de tot el que va passant. Per això, la teva ha de ser una planificació 100% flexible.Prioritza en funció del moment del dia, del teu cronotip i de l’atenció que requereixi cada activitat que has de desenvolupar. Posar ordre et requerirà una mínima inversió de temps i el teu cervell t’ho agrairà (i molt).
A mesura que vagis completant les tasques de la teva llista diària, les pots anar ratllant, acolorint en vermell o eliminant.
AVALUA
De dilluns a dijous, quan falti una hora per acabar la teva jornada laboral, realitza la revisió diària de les teves tasques. Dedica uns quants minuts de qualitat a aquesta avaluació, considerant les següents accions:
Col·loca les tasques puntuals que no has pogut fer durant el dia. On van? Al dia següent o a un altre dia concret de la setmana on et trobes (ves a la llista principal i canvia el dia en la columna “dia de la setmana”), un altre dia de la setmana en curs, però no saps quin: ves a la llista principal i deixa el dia en blanc en la columna “dia de la setmana” o la setmana vinent: ves a la llista principal i posa l’opció “en espera” en la columna “estat”.
Respon a la pregunta: demà pots fer alguna tasca puntual de les que havies activat per aquesta setmana? Ves a la llista principal i de les tasques amb l’estat “activa”, assigna el dia de demà a la columna “dia de la setmana”.
Fes els canvis manuals (copiar i enganxar) que necessites amb les tasques imprevistes.
Ordena totes les tasques que has de fer durant les pròximes 24 hores.
salt de pàgina PDF
Per garantir que el teu sistema de llistes de tasques puntuals no acumili pols i planificar la setmana vinent, hauràs de fer una revisió setmanal cada divendres (unes dos o tres hores abans de sortir de la feina). Les cinc accions que portaràs a terme són aquestes:
salt de pàgina PDF
Si passa un dia i un altre i t’envaeix aquella sensació que el temps passa i tu no arribes a veure’l ni a gaudir-lo, potser ha arribat el moment de què mesuris en què ho estàs invertint. Deixa de banda les conjectures!
Per començar, has d’escollir un dia de la setmana per prendre’t les teves mides temporals.
Després, has de realitzar la teva previsió de temps, afegint les hores que creus que dediques a cadascun d’aquests set blocs, durant les 24 hores que has seleccionat:
Són aquelles activitats de feina que fas col·laborativament i que tenen una data i hora de començament.
Aquí has d’incloure els temps de lectura o escolta i resposta per part teva de totes les teves safates d’entrada (ex. correu electrònic, Teams, Slack, Telegram, etc.).
Aquelles activitats que fas individualment segons la teva planificació i que no tenen res a veure amb els missatges.
Ja saps, aquelles activitats que no saps d’on venen, ni per quin motiu, però que van sorgint durant el dia i s’han de resoldre.
Aquí trobes els quatre blocs anteriors, però contextualitzats en el teu àmbit no professional.
Són els moments d’esbarjo mental que et dediques, en soledat o companyia, per gaudir, augmentar el teu benestar i les teves emocions agradables.
Integra en aquest bloc tant les hores que dediques a dormir com a no fer res de manera voluntària.
🙄Reflexiona una mica… en lloc dels blocs anteriors, quins identifiques tu per agrupar les diferents activitats que fas habitualment?
Quan arribi el dia assenyalat, ves anotant les hores reals que dediques als diferents blocs (òbviament el total no pot ser major de 24).
🤯Per si t’interessa… començar a utilitzar l’eina Clockify per fer-te una idea sobre com distribueixes el teu temps, treu uns minuts per veure aquest videotutorial i després passar a l’acció.
Finalitza aquest mini estudi comparant les hores de previsió que havies establert amb les hores reals. Interpreta els teus resultats i a partir d’ells, defineix algunes accions que pensis que has de portar a terme per millorar la teva gestió del temps.
😅Practica un moment… usa aquesta plantilla per veure la comparativa entre la previsió & la inversió real de temps que fas en cadascun dels set blocs anteriors, en un dia X.
🤯Per si t’interessa… fer una interpretació ràpida dels teus resultats derivats de la teva auto-investigació, utilitza la matriu d’autoavaluació sobre la percepció envers la dedicació de temps a les teves tasques.
Pren consciència d’on estàs dedicant minuts per saber que has de considerar perquè la teva planificació sigui una mica més realista i ajustada a la teva realitat tant personal com professional.
🧐Sabies que… s’han fet experiments mesurant el temps dedicat a totes les tasques que una persona ha fet durant més de 80 dies consecutius? Aquí pots veure un exemple El experimento que cambió mi concepto sobre el trabajo, el ocio y el descanso.
salt de pàgina PDF
CONSELLS
Encara que les teves intencions són bones (o fins i tot, molt bones), hi ha vegades que et costa concentrar-te?
🧐Sabies que… la teva ment es desconnecta cada 6 segons? La neurociència anomena a aquest fenòmen “moments de micro consciència”.
Si aquest és el teu cas, intenta portar a la pràctica algun d’aquests cinc consells i veuràs com la cosa millora.
Quan estiguis portant a terme alguna acció i (sense mala intenció) una persona et vingui a distreure, deixa a prop teu un full, una pissarreta o un post-it on puguis anotar allò que estaves fent abans de la interrupció. Així quan retornis a la feina et podràs ressituar amb més agilitat.
Pel teu cap passen moltes idees, pensaments, preocupacions, etc. que no pots analitzar i digerir amb calma mentre estàs treballant. Per això és bo que els aparquis una estona, anotant-los en un paper, post-it o pissarra. A certes hores del dia, pots revisar allò que has escrit i decidir com ho gestionaràs. D’aquesta manera calmaràs a la teva ment i aquesta t’ho agrairà pujant el seu índex de concentració.
Sí, totes i de tots els teus dispositius. Això no vol dir que et trobaràs enmig d’un mar de desconnexió, no pateixis, només hauràs de dosificar el teu consum diari d’informació.
Utilitza els enllaços directes i les carpetes ancorades a la barra d’eines per reduir les distraccions quan obris el teu ordinador.
Recorda que cada objecte que tinguis al teu escriptori o a les parets està consumint energia del teu cervell que tu necessites per fer les teves tasques. Així que et toca aplicar la màxima del minimalisme “menys és més”.
😅Practica un moment… selecciona un dels consells anteriors i implementa-ho a la teva realitat professional durant una setmana. Després de cinc dies, valora, amb neurones crítiques, com ha afectat als teus nivells de concentració i productivitat.
Donat una mica de marge temporal i de paciència per poder apreciar els efectes positius que aquests consells tindran sobre la teva concentració, et sorprendran!
salt de pàgina PDF
🤯Per si t’interessa… conèixer algun consell més que et permeti augmentar la teva capacitat de concentració, prepara’t unes crispetes per consumir-les mentre visiones aquest video 8 consejos para entrenar tu atención y rendir más.
HÀBITS
Sí, ara mateix, ja pots començar a augmentar la teva concentració! Per fer-ho llegeix aquests cinc hàbits i decideix quin vols/pots executar d’aquí a 15 minuts.
Estableix binomis de temps de treball/temps de descans. La seva relació pot ser de 90/15 (minuts) quan hagis de desenvolupar tasques que t’exigeixin una alta concentració. Si et trobes amb l’energia mental més aviat baixeta, 40/15 poden ser uns números que et funcionin bé. Escolta’t i sigues flexible per escollir el timeboxing de cada moment!.
Abans d’iniciar els teus minuts de descans, escriu una o dues frases o cerca tots els elements que necessites per fer l’activitat que et tocarà portar a terme després del teu temps de relaxació. Posa-t’ho fàcil!
Estableix parcel·les de temps per consultar les teves safates d’entrada de missatges i informacions diverses. Configura els moments de revisió en funció del teu tipus de feina i del volum de missatges que rebis. Promou la teva proactivitat!
Si t’ho pots permetre, intenta endarrerir al màxim l’obertura del teu servei de missatgeria. Que per què? Perquè moltes vegades els missatges que trobaràs et desconcentraran i probablement alteraran la teva planificació inicial. Dóna-li al botó de pausa del teu email!
Quan vulguis desenvolupar tasques on hagis d’activar la teva concentració al màxim, posa el teu mòbil en silenci i allunya’l de tu tot el que puguis (el pots ficar dins d’un calaix o a l’armari on es guarden els fulls). Pren distància del teu smartphone!
Els hàbits de tota la vida no els perdis, ja saps: alimenta’t bé, dorm com a mínim set hores, medita (a la teva manera), fes l’exercici físic que més t’agradi de forma regular, aprèn a gestionar les teves emocions, etc.
🤯Per si t’interessa… en aquest article ¿Cómo afectan las emociones a la productividad personal? s’explica la relació entre la teva intel·ligència emocional i el teu rendiment.
salt de pàgina PDF
😅Practica un moment… busca uns quants minuts per validar, amb mirada crítica, els teus hàbits d’atenció. Per fer-ho respon amb un sí o un no a cadascuna de les accions que apareixen en aquesta checklist d’autoavaluació d’hàbits que afecten positivament a la teva concentració.
🙄Reflexiona una mica… sobre els teus hàbits digitals. Tens obert el correu sempre? Tens activades les notificacions al teu mòbil o ordinador? Quina és l’app que més utilitzes? I la que més et distreu? Quina és la primera cosa que fas quan et lleves? I la darrera abans d’anar a dormir?
EINES
Les tecnologies també et poden donar un cop de mà quan vulguis millorar la teva concentració. Recursos tecnològics (i gratuïts) hi ha molts, però has de tenir present que poden quedar obsolets o fins i tot desaparèixer amb el pas del temps. Per això és important que intentis mantenir-te una mica al dia sobre les aplicacions, extensions o webs que et van bé per augmentar la teva atenció.
Una cerca ràpida et portarà a trobar cinc tipus d’eines tecnològiques que et poden ser d’utilitat en el moment de fer una tasca que requereix els teus cinc sentits.
salt de pàgina PDF
🧐Sabies que… sentim la necessitat imperiosa de consultar el nostre mòbil cada 10 minuts de mitjana?
😅Practica un moment… fent ús d’una de les tecnologies anteriors, que has d’escollir considerant quin és l’origen més habitual de les teves distraccions.
🤯Per si t’interessa… començar a introduir canvis que t’ajudin a millorar la teva concentració i al mateix temps facin volar la teva productivitat, busca uns minuts per llegir amb atenció aquest post Cómo hacer un reset en tu sistema de productividad. Després de finalitzar aquesta lectura, tindràs l’excusa perfecta per introduir canvis progressius que afectin positivament al teu rendiment i la teva forma de fer personal i professional.
salt de pàgina PDF
T’han quedat ganes d’aprofundir sobre els diferents temes que has vist? Si la resposta és un SÍ (majúscul), reservat algunes franges temporals per gaudir, al teu ritme, d’aquestes onze lectures.
Intenta transferir al teu context professional i/o personal tots aquells aprenentatges que consideres que poden augmentar la teva qualitat de vida gràcies a la millora de la gestió del teu temps. Que la pràctica t’acompanyi!
salt de pàgina PDF
Són les 6:45 h del matí i et lleves sense despertador i havent descansat suficient.
Has creat l’hàbit de despertar-te sempre a la mateixa hora i comences la teva rutina d’exercici físic, dutxa i esmorzar.
Surts puntual de casa i evites l’embús matiner, cosa que et permet arribar abans a la feina.
Obres el teu full de càlcul amb el qual et planifiques i inicies la teva primera tasca puntualment, aquella més pesada, ja que el teu cronotip és matiner i ara és quan tens més energia mental.
Et poses els auriculars amb la música de pluja de fons d’una app que t’han recomanat en un curs de gestió del temps que has fet recentment.
Ja ha passat una hora i mitja i et toca fer un descans de 15 minuts, o això diu l’app que t’avisa dels teus períodes de temps de treball i de descans.
Vas a la màquina de cafè i assaboreixes el plaer de saber que ja has completat la tasca més complexa del dia. Aquesta manera de planificar-te rutlla!
Tornes del descans i revises el correu per primer cop. Ja no t’estressa saber que hi haurà problemes perquè la tasca més important del dia ja està feta. Acabes de respondre uns missatges i vas cap a la reunió de les 12:00 h. L’esdeveniment no ha anat gaire bé, però ahir a la nit vas tenir temps de preparar-te el teu menjar preferit i aquest plaer ja no te’l treu ningú!
Són les 16:00 h i el teu full de càlcul diu que ara has d’executar les tasques de baixa concentració del dia, justament aquelles dues tasques de control que fas tots els dimarts.
Una companya et demana que li donis un cop de mà i ho fas de gust. Se sorprèn, ja que tothom va de bòlit a l’oficina.
La persona que et supervisa et demana l’informe que s’havia de presentar avui. Li dius que a les 11:00 h del matí ja ho tenia a la seva safata d’entrada. Li dóna un cop d’ull i diu que és cert, que suposa que no ho ha vist i que ja pots marxar cap a casa. Arribes a les 19:00 h i et fas el sopar i el dinar de demà. A les 20:00 h sopes i encara tens un parell d’horetes per gaudir de la teva afició preferida.
Et poses a llegir una estona, una novel·la negra nòrdica i després medites durant 10 minuts.
A les 22:30 h ja estàs dins del llit i tanques els llums.
T’arriba un últim pensament que anotes a la peixera mental.
Per fi, ja no perdo el temps!