MANEL FERRI TOMAS. Diputació de Barcelona.
Tècnic de mobilitat a la Oficina Tècnica de Canvi Climàtic de la Diputació de Barcelona. Cofundadr i actulament vicepreseident de l'Associació per a la Promoció del Transport Públic i membre del consell d'administració de la primera empresa de carsharing d'Espanya (Avancar). També és membre de la junta d'ASIMUS i del patronat de la Fundació Movilitat Sostenible i Segura.
Amb anterioritat ha sigut membre del consell d'administració de TMB i responsable del Departament de Mobilitat de CC.OO a Catalunya i el País Vasc. El 2016 va rebre el premi europeu Talent de la Movilitat en el marc del SAló de Transports Públics de París. Col·labora amb la Fundació Conama i amb l'Institut Nacional de Seguretat i Salut al Treball.
XAVIER SANYER MATIAS. ATM.
Enginyer civil per la Universitat Tècnica de Catalunya. És membre de l'Associació Espanyola d'Enginyers de Camins, Canals i Ports. Va treballar com a professor de mobilitat urbana del programa d’intensificació en gestió de projectes d’urbanisme a l’Associació d’Arquitectes de Catalunya. Va començar la seva carrera laboral a l’empresa IDOM com a planificador de mobilitat urbana, a més de modelador de transports i enginyer de trànsit. Va ser responsable de l'equip de transport de l'oficina de Barcelona i lidera projectes nacionals i internacionals. Entre els principals projectes a nivell nacional, podem destacar el seu lideratge en les Directrius de Disseny Urbà per a l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), el model de transport públic de la Regió Metropolitana de Barcelona. Va ser responsable de l'assistència tècnica per al control de qualitat del servei de trens de la Generalitat de Catalunya (trens de rodalies i regionals) a Barcelona. Ha estat guardonat per la Universitat Tècnica de Madrid i per l’Empresa Municipal de Transports per un pla de millora de l’accessibilitat al transport públic. Actualment, és el cap del servei de mobilitat d’ATM Barcelona, on ha dirigit i coordinat el desenvolupament del nou Pla de mobilitat de director (pdM 2020-2025) que inclou les dotze regions que envolten el sistema de mobilitat de l’àrea metropolitana de Barcelona.
JORDI CASTELLÓ SANTAMARIA. Vaic Mobility.
Ambientòleg, Màster d'Estudis Territorials i Urbanístics, i tècnic SIG. Treballant des de 2003 en planificació i gestió de la mobilitat. Ha redactat plans de mobilitat de municipis, hospitals i empreses, i en el seguiment de el Pla Director de Mobilitat de la Regió Metropolitana de Barcelona. S'ha especialitzat progressivament en planificació de mobilitat en bicicleta així com en l'avaluació ambiental de la mobilitat.
salt de pàgina PDF
LLUIS MORER. Generalitat de Catalunya
Cap d'àrea d'estalvi i eficiència energètica de l'Institut Català d'Energia (ICAEN). Enginyer Químic per la UB, Gestió de projecte i de Finances per a no financers per EADA, Màster en instal·lacions de clima i fred industrial per la UPC, postgraus en eficiència energètica i energies renovables. 12 anys d'experiència en l'administració pública essent el responsable del Registre de la certificació energètica dels edificis, d'impulsar programes de rehabilitació energètica i promoure els edificis de consum d'energia gairebé zero a Catalunya. A més, també és el responsable d'impulsar l'eficiència energètica en el sector industrial i de promoure la mobilitat elèctrica i la infraestructura de recàrrega.
RICARD JORNET GINESTA. Som Mobilitat
Màster en Enginyeria i Gestió de les Energies Renovables per la UPC (IL3) i llicenciat en ADE (Administració i Direcció d'Empreses) a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
Emprenedor i professor de Màrqueting a la UAB, és fundador i president de Som Mobilitat, una cooperativa de consum que promou una mobilitat sostenible i l'economia social. Com inversor, dóna suport únicament projectes que tinguin un impacte positiu social i ambientalment.
LAURA LLAVINA. Ajuntament de Granollers
Llicenciada en geografia. Cap del servei de mobilitat de l'Ajuntament de Granollers
JUAN CARLOS ESCUDERO. Ajuntament de Vitoria-Gasteiz
Juan Carles Escudero és Cap de l'Àrea d'Informació i Innovació al Centre d'Estudis Ambientals de l'Ajuntament de Vitòria-Gasteiz, organisme al què està adscrit des de la seva fundació, fa més de 25 anys i del qual va ser-ne director de 2011 a 2014. En aquesta organització, ha estat involucrat en el desplegament de projectes de R + d + I aplicats a l'entorn urbà. Com a Responsable de la Unitat d'Innovació i Informació per a la Sostenibilitat Urbana, ha estat responsable d'implementar i dinamitzar estratègies innovadores en matèria de mobilitat sostenible, energia i lluita contra el canvi climàtic. També ha coordinat tècnicament el desenvolupament de el Pla de Mobilitat Sostenible i Espai Públic de Vitòria-Gasteiz, actualment en revisió.
JOAN HERRERA. Ajuntament d'El Prat de Llobregat
Diputat i portaveu de el Grup Esquerra Verda-IU-ICV al Congrés en la legislatura de l'any 2004 a l'any 2008 i de l'any 2008 fins a octubre de l'2010. Després, va passar a diputat i president de el Grup Parlamentari d'ICV-EUiA al Parlament de Catalunya. Va ser secretari general d'ICV al 2009 i després coordinador nacional d'ICV fins a abril de 2016.
Ha escrit nombrosos articles i dos llibres sobre economia verda: 'Economia i ecologia' al 2010 amb l'Editorial Columna així com 'Quanta desigualtat pot suportar la democràcia?', El 2013 amb RBA.
Des del 2016, ha exercit com a advocat i soci al despatx Sinergia-Energia Dret i Medi Ambient i ha estat el director de l'Escola de Quadres de CCOO. Advocat i llicenciat per la Universitat de Barcelna (UB) i especialista en dret urbanístic i de l'entorn, té un postgrau per la UPF. És professor associat de la Universitat de Girona, on imparteix teoria de les elits a Espanya.
Director general de l'IDAE del 2018 al 2019
Des 2020 és director d'Energia i Medi ambient de Ajuntament del Prat de Llobregat.
ALBERT MURATET. Ajuntament de Sant Cugat del Vallès
Albert Muratet és Enginyer Industrial per l’ETSEIT (UPC) i Llicenciat en Dret (UOC). Actualment és el Cap del Servei de Mobilitat de l’Ajuntament de Sant Cugat, institució en la que hi treballa des de l’any 1992. Va participar en la redacció del Pla de Mobilitat de la ciutat i també en la redacció del Pla de Desplaçament del propi Ajuntament. Sant Cugat es caracteritza per ser una ciutat dinàmica i capdavantera en projectes innovadors, que s’ha encaminat cap a ser una ciutat amb una mobilitat neta i sostenible. Hi destaquen la creació de carrils bicicleta, implantació de la Zona de Baixes Emissions, habilitació d’aparcaments dissuasius, i la consolidació del transport a la demanda, entre altres.
MARCO BOGGETTO. BUSUP
Llicenciat en Dret per la Universitat de Torí. Màster en European Business. Des del 2012 fins el 2016 va treballar a l'empresa R&P legal_Studio Associato en diferents projectes. Des del 2017 fins el 2020 va treballar per a l'empresa Tiller . Actualment és el gerent a nivell espanyol de l'empresa BUSUP.
IGNACIO ZABALLOS PALOP. JOURNIFY
L'any 2016 va cofundar la startup de mobilitat sostenible Journify, una plataforma que empodera la ciutadania amb tecnologia per compartir cotxe en el dia a dia. Durant la seva trajectòria, la startup s'ha consolidat com una solució viable per als trajectes interurbans, generant més de 100.000 trajectes mensuals i un volum de negoci superior als 4M€ el 2020 dins de la plataforma. Treballant en la gestió de grans organitzacions com Amazon, Grup Santalucía i Unibail-Rodamco-Westfield entre d'altres. Finalment, cal destacar la seva col·laboració com a expert de mobilitat a l'Institut Europeu d'Innovació i Tecnologia, al KIC d'Urban Mobility
NÚRIA PARPAL SERVOLE. Diputació de Barcelona
Cap de la Secció de Planificació Ambiental Local de la Oficina Tècnica de Canvi Climàtic i Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona
GORKA MUÑECAS. AMFIBIUM
Emprenedor Digital. Més de 15 anys emprenent en marqueting online (Branded Content, Native Advertising, Programatic, Influencer Marketing…) Business Angel & Advisor. Fundador de la Asociación Vasca de Startups. En els últims 20 anys ha viscut a Bilbao, London, San Diego, Madrid, Palo Alto, New York, Miami i Barcelona. Forma part de l'equip d'ANFIBIUM, start up que ajuda a les empreses a ser més sostenibles connectant companys de feina perquè puguin compartir cotxe en el trajecte diari de casa a la feina. Els algortimes d'ANFIBIUM automatitzen els processos de recollida de dades en temps real i recomanen a cada empresa i a cada usuari de forma personalitzada quines mesures implementar per reduir la petjada de carboni.
salt de pàgina PDF
NÚRIA PÉREZ
Llicenciada en Geografia (URV 2001). Postgrau en Planificació i Gestió de la Mobilitat (UPC-UPF 2007). Va iniciar la seva trajectòria professional en l’àmbit de la consultoria privada, participant en la redacció d’estudis sobre planificació territorial, transport i mobilitat. Més endavant, des de l’administració local en relació a la mobilitat urbana, va treballar a l’Ajuntament de Mollet del Vallès i, també, a la Diputació de Barcelona com a tècnica de l’Àrea d’Infraestructures, Urbanisme i Habitatge. Des de 2005 treballa a l’IERMB on desenvolupa estudis d’investigació aplicada sobre l’anàlisi dels comportaments i necessitats de la població partir de les enquestes de mobilitat, la planificació i gestió de la mobilitat metropolitana i urbana; el tractament i l’anàlisi de bases de dades de transport; la redacció de manuals i guies metodològiques. Actualment participa en la redacció de documents i estudis derivats del Pla metropolità de mobilitat urbana de l’AMB, així com estudis de recerca sobre els patrons de mobilitat de la població.
salt de pàgina PDF