El programa específic Treball Talent i Tecnologia (TTT) neix l’any 2021 conformant un dels 22 projectes transformadors del mandat 2020-2023. El seu desplegament coincideix amb l’etapa post covid-19, fortament marcada per la crisi econòmica derivada de la pandèmia sanitària, constituint una de les iniciatives emmarcades dins del Pla de Xoc per a la Reactivació Econòmica i la Promoció de l’Ocupació impulsat per la Diputació de Barcelona.
Amb aquesta triple connotació, el TTT ha donat resposta a una multiplicitat d’objectius prioritaris en l’acció pública local tot i que, una vegada finalitzada la seva execució, es mantenen vigents i esdevenen també estratègics en el context actual.
La primera edició del TTT (2021-2023 ) es va fonamentar en l’impuls de la tecnologia i en l’acompanyament a la transició tecnològica de persones, empreses i institucions cap un model socioeconòmic sostenible, inclusiu, solidari i igualitari. Es pretenia abordar les oportunitats d’ocupació que comporta l’evolució i la transició tecnològica en el mercat de treball i que encara s’havien posat més de manifest donades les circumstàncies resultants dels efectes de la covid-19.
La conceptualització del TTT va partir de manera intrínseca d’uns elements transformadors que han impregnat la implementació del programa, tant a nivell corporatiu com a nivell territorial, modificant la visió amb què s’aborda les polítiques de promoció econòmica en general i les d’ocupació en particular:
Per primera vegada, s’han abordat les polítiques de foment de l’ocupació des d’una perspectiva holística, integrant tot l’ecosistema implicat: la força laboral, el teixit empresarial, l’administració local i els agents especialitzats.
Es focalitza en un àmbit tan complex i multifactorial com és la transformació tecnològica de manera inclusiva, amb la intenció de minimitzar la bretxa tecnològica de persones, empreses i territoris.
Transforma des de l’àmbit local les dinàmiques relacionals entre els agents públics i privats, convertint la col·laboració publicoprivada en una palanca d'innovació de les polítiques de mercat de treball i de creació de valor públic i privat.
Entesa com a conjunt d’empreses i agents interconnectats entre si, amb relacions de client/proveïdor, que donen servei a un mateix tipus de client i tenen reptes comuns de negoci.
Utilitza una metodologia innovadora i pionera, consistent en la definició de reptes i accions a partir del mapeig de la cadena de valor de negocis preferent en un àmbit territorial determinat.