Salta al contingut principal

Manual de tramitació

Portal de tramitació (PMT)

Els tràmits s’efectuen a través del Portal de tramitació (PMT) de la Diputació de Barcelona que forma part de les aplicacions de la Xarxa Telemàtica Provincial. Podeu accedir-hi des de qualsevol fitxa de tràmit o directament des de l’apartat “Accés restringit” de la Diputació de Barcelona.

Accés directe a l’accés restringit que us permetrà seleccionar el Portal de tramitació

Trobareu les novetats i les guies d’ús de l’eina PMT a l’apartat ‘Ajuda’ de la barra de navegació de la mateixa aplicació.

Usuaris i perfils

Per accedir al Portal de tramitació cal disposar de nom d’usuari i de clau d’accés. En cas de no disposar-ne, podeu sol·licitar l’alta mitjançant el referent de gestió d’usuaris de la Xarxa Telemàtica Provincial del vostre ajuntament o ens local (referent SVUS).

Accés restringit. Lloc d’identificació Xarxa Telemàtica Provincial

Una vegada identificats, per accedir a la plataforma heu de seleccionar al vostre menú l’opció ‘PMT – Portal de tràmits dels ens locals i altres administracions’.

Menú d’aplicacions Xarxa Telemàtica Provincial

Fitxers adjunts

En els tràmits que realitza l’ens local des del Portal de tramitació (PMT) és habitual haver d’annexar documentació com ara formularis, memòries tècniques o altra documentació de l’ens. Actualment, els tipus de fitxers que admet el portal són els següents:

Tipus de document Extensió del fitxer
PDF .pdf
EXCEL .xls
WORD .doc
WORD_2007 .docx
EXCEL_2007 .xlsx
OPEN_DOCUMENT_TEXT .odt
ZIP .zip

La capacitat màxima està limitada a 70 Mb per al conjunt de tots els arxius adjunts en un tràmit. En cas que els ens locals necessitin adjuntar diferents documents i el seu pes sigui més gran, es recomana comprimir-los i generar un fitxer .zip

  1. Inici, permet l’accés directe a 'Pendents de tramitar' i 'Resum' per accedir als vostres expedients de cada convocatòria en curs, fase i estat, incloent-hi els esborranys.
  2. Nova sol·licitud, mostra la relació de convocatòries actives dins de termini de sol·licitud. Permet consultar els recursos disponibles i les condicions de sol·licitud i afegir-los a favorits, i crear esborranys de noves sol·licituds (o altres tràmits que inicien un nou expedient).
  3. Esborranys, mostra la relació de tràmits en preparació, pendents de presentar a registre pels ens locals. Permet recuperar un esborrany, editar, signar i presentar-lo; els esborranys amb un antiguitat de 90 dies s’eximiran automàticament. Per fer el seguiment dels tràmits presentats cal anar a Inici-Avisos/Expedients.
  4. Expedients, mostra la relació de tràmits electrònics fets agrupats per expedient. Permet consultar els tràmits presentats a registre, obtenir el rebut i fer el seguiment de la fase/estat; i crear esborranys d’esmenes, justificació de despeses o altres tràmits relacionats amb l’expedient. Per recuperar els esborranys cal anar a Inici-Avisos / Esborranys.
  5. Ajuda, accés a informació de suport: novetats, guia d’ús, preguntes més freqüents, instruccions dels tràmits i normativa.

Inici

Portal de tramitació (PMT), pàgina d’inici

Els avisos de la pàgina d’inici: - Permeten fer el seguiment de la fase i estat dels vostres expedients per a cada convocatòria. - Accedir als expedients per fer el seguiment dels tràmits presentats i fer nous tràmits per exemple, respondre un requeriment d’esmena). - Accedir als esborranys (tràmits en preparació pendents de presentar) per editar, signar i presentar-los. - Accedir als recursos i expedients candents que tenen terminis propers. En el cas dels recursos, la marca “candent” es mostra 7 dies abans del termini de sol·licitud. En el cas dels expedients, es mostra 10 dies abans del termini de justificació, i 3 dies des que s’ha rebut un requeriment d’esmena.

En el cas dels recursos, la marca “candent” es mostra 7 dies abans del termini de sol·licitud. En el cas dels expedients, es mostra 10 dies abans del termini de justificació, i 3 dies des que s’ha rebut un requeriment d’esmena.

Accediu als vostres expedients filtrant per convocatòria, fase i estat. Des del cercador d’expedients també podeu filtrar els expedients candents a través del chek “Només candents”.

Portal de tramitació (PMT), expedients (filtres de cerca)

Convocatòries actives

Des d’aquesta opció podeu seleccionar la convocatòria que us interessi per a:

  • Consultar els recursos disponibles i les condicions de sol·licitud, i afegir-los a favorits.
  • Crear noves sol·licituds: cerqueu i assenyaleu els recursos del vostre interès, i genereu els esborranys tots a l’hora. Per editar, signar i presentar els esborranys generats aneu a Inici-Avisos / Esborranys.

Expedients

Des d’aquesta opció podeu consultar els tràmits presentats a registre, obtenir el rebut i fer el seguiment de la fase i estat de tramitació.