Menu

Tretze consideracions sobre la dimensió territorial de l’economia social i solidària

1. Transició ecosocial o col·lapse

1. Transició ecosocial o col·lapse

Vivim temps excepcionals en què se sobreposen i s’acceleren diverses crisis: la crisi ecològica (climàtica, de biodiversitat, de contaminació…), la crisi econòmica provocada per la inflació i l’exhauriment de recursos, la crisi política que es manifesta en la guerra a Ucraïna i l’ascens als governs de partits d’extrema dreta, etc.

Per evitar les pitjors conseqüències de la superposició d’aquestes crisis que alguns denominen com a “col·lapse”, hem d’emprendre una transició ecològica i social, la transició ecosocial, que podríem definir com aquell conjunt de canvis econòmics, socials, polítics i culturals que reajustin el consum de materials i energia als límits biofísics del planeta i el redistribueixin de manera que totes les persones puguin viure dignament.

Davant d’aquest sistema imperant, que podríem definir com a capitalisme de col·lapse, la societat ha de ser conscient de la impossibilitat de continuar creixent sense fi. Hem d'exigir una transició energètica i un canvi de model econòmic que prioritzin els sectors essencials per a la vida. No podem deixar el model econòmic en mans del capital; cal democratitzar l'economia i posar-la al servei de les persones.

HOLAAAAA

puja a dalt de la pàgina Pujar