Guia de perfils professionals emergents en els governs locals

2.1 Community manager

La irrupció de les xarxes socials com a mitjà de comunicació preeminent fa imprescindible que els governs locals tinguin presència amb diferents objectius: posicionar-se davant possibles notícies, donar a conèixer els serveis que presta, fer-se visible en diferents contextos…

La creació de canals comunicatius pressuposa el seu imprescindible manteniment i actualització, i interaccionar amb les parts interessades per tal de donar feedback a les seves consultes i comentaris, contribuir a crear una bona imatge de marca i fomentar el sentiment de pertinença i proximitat.

És en aquest context el/la community manager, construeix la cara virtual pública de l’entitat. La seva missió consisteix en d'utilitzar les xarxes socials (Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Linkedin, etc.) com a instrument per comprometre a la clientela amb l'empresa o marca i atraure'n de nova, ja sigui a través del contacte diari per xarxes socials, la creació de nous continguts coherents amb la marca i/o participació en diverses activitats de comunicació i relacions públiques així com la programació i gestió d'esdeveniments.

Dissenyar, dinamitzar i moderar les comunitats virtuals que l’entitat hagi decidit impulsar per donar a conèixer la seva activitat, creant una bona imatge de marca i fomentar el sentiment de pertinença i proximitat.

  • Liderar la reputació virtual de l’entitat , controlant i protegint el seu nom mitjançant tècniques especialitzades.
  • Fomentar el sentit de comunitat al voltant d’un àmbit, projecte o programa específic o de la marca general de l’entitat, mitjançant la construcció de relacions amb diferents actors (ciutadania, parts interessades, etc.) a través de la xarxa.
  • Contribuir al desenvolupament de la projecció online i de les estratègies de difusió de l’entitat.
  • Gestionar les xarxes socials i eines digitals existents per crear perfils adaptats als objectius de l’entitat que la posicionin a la xarxa
  • Monitoritzar converses en línia i gestionar els comentaris que es poden incloure en el web, perfil social o blog de l’entitat.
  • Identificar webs de referència, bloggers especialitzats o noves tendències en relació al seu àmbit d’actuació, i enllaçar-los amb les eines digitals i xarxes socials de que disposi l’entitat o amb les seves estratègies virtuals.
  • Monitoritzar les xarxes socials, realitzar una escolta activa del que es diu sobre l’entitat, analitzar els comentaris i aplicar les conclusions a les pròpies estratègies virtuals.
  • Participar en xarxes socials, incentivar la participació, relacionar l’entitat amb altres organitzacions o usuaris/es, connectar-la amb possibles parts interessades i identificar les necessitats.
Pujar