La regidoria de consum

5. El consum i les polítiques transversals

Les polítiques transversals neixen amb l'objectiu d'atendre els drets de la ciutadania d’una manera global i integradora per proporcionar una millor resposta i incrementar la interacció entre els diferents àmbits d’actuació municipal.

Amb aquestes polítiques, l’objectiu és treballar conjuntament des de diferents àmbits per a les persones que necessiten anar d’un servei a un altre, i trobar la coordinació adient en la gestió dels casos quan intervinguin professionals de sectors diversos. És per això que cal un servei integral per a les persones que necessiten recursos de diferents àmbits municipals.

Les polítiques de suport al consum faciliten la creació de polítiques transversals més completes, que donen una resposta més ajustada a les necessitats de la ciutadania i que treballen perquè els interessos dels diversos sectors de la població siguin atesos per diferents ens que col·laborin efectivament entre ells.

Tot seguit es detallen les accions més comunes que actualment es porten a terme des dels departaments de consum municipals, i que poden obrir la porta a la implementació de les polítiques transversals:

OAC

Formació en temes de consum al personal de les Oficines d'Atenció a la Ciutadania per a la derivació/registre de manera correcta dels temes propis de consum.

Serveis socials bàsics

Derivació de casos que entren per temes de vulnerabilitat en serveis bàsics de consum però que es deriven a SSB per valorar altres urgències pròpies d'aquest servei.

Desenvolupament econòmic

Formació en temes de consum principalment vinculat amb el comerç local, mercat sedentari, no sedentari i fires locals.

Qualitat del comerç local.

Policia local

Formació en temes de consum al personal del cos policial.

Treball conjunt en les inspeccions del teixit comercial.

Funcions de policia administrativa.

Pujar