Automotivació

Introducció

“Hi passem massa temps, a la feina, per deixar-ne fora la felicitat.«

Pilar Jericó

T’ha passat alguna vegada que t’has sentit desmotivat amb algunes de les tasques que fas a la feina? Algun cop et costa trobar-hi sentit? Has tingut en algun moment relacions una mica feixugues amb companyes o companys de l’equip? T’agradaria confiar més en els teus propis recursos? Voldries millorar alguna competència específica? Tens massa feina i no saps per on començar? Et costa delegar o posar límits? Et deixes arrossegar de vegades per les emocions? Alguns dels canvis proposats t’atabalen? O, al contrari, t’avorreix que tot sigui massa rutinari? Et sents cansat?

L’entorn laboral és un ecosistema relacional al qual dediquem un percentatge elevat del nostre temps i de la nostra energia. Com en la resta d’entorns relacionals, podem trobar-nos paisatges i situacions molt diferents, en què poden conviure moments molt motivadors i grans generadors d’energia amb altres de més difícils de gestionar.

Hi entren en joc moltes variables. Algunes són externes, és a dir, provenen de les persones del nostre entorn i de l’entitat i/o organització, i altres són internes, i dependran de com estem amb nosaltres mateixos, com ens relacionem amb la resta de persones i com afrontem les situacions i els reptes del nostre dia a dia laboral, és a dir, com gestionem aquestes variables que no depenen directament de nosaltres.

L’automotivació, com indica el prefix auto-, no prové de “fora”, sinó que convida a fer un viatge cap a dins, a identificar allò que et fa connectar amb el sentit, l’autoconfiança, l’energia i l’acció conscient, és a dir, amb el teu propi motor intern.

En aquest manual et volem oferir un espai molt pràctic de reflexió i acció amb el qual puguis fer aquest trajecte d’autoobservació, presa de consciència i transformació vers aquells aspectes relacionats amb l’entorn laboral que vols redefinir o reenfocar. Et proposem que et sentis cocreador d’aquest ecosistema del qual formes part i que també et pugui servir per aplicar-lo a la resta d’ecosistemes relacionals de la teva vida.

Et convidem a regalar-te la lectura d’aquest manual com un moment per a tu, perquè t’aturis. Perquè quan l’estiguis llegint posis la resta de temes en pausa i facis ús d’aquest temps per escoltar-te i connectar amb tu. Perquè després, quan surtis de la pausa, puguis continuar el teu dia a dia amb una mirada i un tempo diferents, i canviar les accions més reactives per accions més conscients. Comencem?

Pujar