Iniciar l’etapa de plantejament reflexionant sobre el punt de partida permet emmarcar la diagnosi del Pla local de joventut, racionalitzant i limitant el procés en funció dels recursos disponibles i valorant el que s’ha fet anteriorment.
La focalització possibilitarà un procés més eficient, ja que permet elaborar diagnosis més útils per al disseny de polítiques de joventut. Alhora, dirigir la mirada permet optimitzar el temps i dedicar només els esforços necessaris.
Plantilla Exercici 1
Exemple Guió reunió politicotècnica
La visibilització de recursos del territori relacionats amb joventut permet dimensionar alguns elements que ajuden a emmarcar la realitat de les persones joves i les polítiques juvenils del territori. Aquesta visibilització es realitza des d’una triple vessant: la documentació, els recursos institucionals i els agents del territori.
Fer ara aquesta acció, i no pas quan el procés de diagnosi estigui més avançat, permetrà dissenyar un treball de camp més eficient i interpel·lar els diferents agents per tal d’aprofundir en certes qüestions, alhora que possibilitarà explicar millor les necessitats detectades i les possibilitats d’acció.
Plantilla Exercici 2
La metodologia estableix de quina manera i amb quins instruments s’aconsegueix la informació necessària per a la diagnosi, i el pla de treball ajuda a pautar les tasques que tenim per endavant.
A l'apartat Explotació de dades quantitatives trobareu un llistat que us facilitarà la selecció de dades estadístiques a estudiar.
Plantilla Exercici 3
Exemple Pla de treball
L’elaboració d’instruments d’obtenció d’informació suposa el disseny de les eines necessàries per realitzar el treball de camp. Amb elles s’obté una visió amb major component qualitatiu perquè recullen les subjectivitats de diferents actors que relaten la seva percepció sobre la realitat que es vol estudiar.
Els exemples de les pàgines 22 a 35 us poden resultar útils pel disseny de Tècniques grupals.
Plantilla Exercici 4
Eines per Qüestionaris