La regidoria de... polítiques de convivència, diversitat i/o cicle de vida

11.Bibliografia de referència

Alejandro NATÓ (coord.), Lola MONTEJO CUNILLERAS (coord.), Oscar NEGREDO CARRILLO (coord.) (2018). Mediación comunitaria. Editorial Astrea.

Banc de bones pràctiques de la Fundació Pi i Sunyer i la Federació de Municipis de Catalunya.

BARBERO, M. i CORTÉS, F. (2005). Trabajo Comunitario, organización y desarrollo social. Madrid: Alianza Editorial.

BAUMAN, Z. (2003). Comunidad, en busca de seguridad en un mundo hostil. Madrid: Siglo XXI.

CASTILLA, K. (2020). Guia per a l’elaboració d’informes integrals sobre la discriminació a la ciutat. Barcelona: Barcelona: Institut de Drets Humans de Catalunya.

Cidalia (2020). Inclusión, gestión de la diversidad y lucha contra el racismo y la xenofòbia: Actuaciones de las Comunidades Autónomas y las Administraciones Locales. Madrid: Observatorio Español del Racismo y la Xenofobia.

COLL-PLANAS, G.; SOLÀ-MORALES, R. (2019). Guia per incorporar la interseccionalitat a les polítiques locals. Terrassa: Ajuntament de Terrassa.

CORTÉS, E. i CORCOLL, L. (2020). L’espai públic: una garantia per a la igualtat de la infància» a El Crític: L’espai públic: una garantia per a la igualtat de la infància

Consell Europeu (s.a.). European Strategy for Social Cohesion.

DE FEBRER, Vicenç; JIMÉNEZ VIÑAS, Anna; AIZCORBES, Lucía (2021). Espais familiars de petita infància (0-3 anys). Diputació de Barcelona.

Departament de Treball, Afers Socials i Famílies (2018).Document de bases del procés d’integració dels PLIS-PDC: Pla local d’acció comunitària inclusiva (PLACI). Generalitat de Catalunya.

Departament de Treball, Afers Socials i Famílies (2021). Els Plans Locals d’Acció Comunitària per a la Inclusió Social (PLACI). Generalitat de Catalunya.

D-CAS (Col·lectiu d’Analistes Socials) (2014). Guia pràctica per al desenvolupament de Xarxes d’Agents per a la Inclusió Social. Barcelona: Diputació de Barcelona

Dirección General del Instituto de Mayores y Servicios Sociales-IMSERSO (2011). Libro blanco del envejecimiento activo. Madrid: IMSERSO.

Diputació de Barcelona (2014). Plans locals d’inclusió i cohesió social: guia metodològica revisada.

Fundación Foessa (2022). Evolución de la cohesión social y consecuencias de la covid-10 en España. Madrid: Cáritas Española Editores.

GOMÀ, R. i UBASART, G. (2021). Vidas en transición: (Re)construir la ciudadanía social. Madrid: Editorial Tecnos.

IGOP (2016).Guia operativa d’avaluació de l´acció comunitària. Barcelona: Ajuntament de Barcelona.

Institut de Drets Humans de Catalunya (2009). Declaració universal de drets humans emergents.

JIMÉNEZ ASENSIO, R. (2011). Convivir en la ciudad: la convivencia ciudadana en el espacio público. Madrid: Fundación Democracia y Gobierno Local. LLENA, A.; PARCERISA, A.; UCAR, X. (2009). La acción comunitària. 10 ideas clave. Barcelona: Editorial Graó.

LLORENS, T.; PARERA, G.; SOLÉ, M.; FONTOVA, F. (2020). Marc conceptual i línies estratègiques de l’Àrea de Cohesió Social, Ciutadania i Benestar de la Diputació de Barcelona. Barcelona: Diputació de Barcelona.

REBOLLO, O. (2016). Guia operativa d’avaluació de l’acció comunitària. Barcelona: Ajuntament de Barcelona: Àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports.

RODÓ ZARATE, M. (2021). Interseccionalitat. Desigualtats, llocs, emocions. Barcelona: Tigre de paper.

RODRIGUEZ, G. (2010). Estudio comparado sobre Estrategias de inclusión activa en los países de la Unión Europea. Madrid: Ministerio de Sanidad, Política Social e Igualdad.

ROSENBERG, M. (2006). Comunicación no violenta. Un lenguaje de vida. Madrid: Editorial Acanto.

Servei d’Agenda 2030 i Participació (2020). Els objectius de desenvolupament sostenible al món local. Agenda 2030. Barcelona: Diputació de Barcelona.

Servei de Convivència, Diversitat i Participació Ciutadana (dir.) (2019), Serveis per la no-discriminació i la igualtat de tracte. Guia orientativa per a la seva implementació. Barcelona: Diputació de Barcelona.

Servei de Convivència (2018). Les mesures alternatives a la sanció econòmica. Guia orientativa per a la implementació. Barcelona: Diputació de Barcelona.

Institut de Drets Humans de Catalunya (2018). Carta europea de salvaguarda dels drets humans.

OBERAXE (Observatorio Español del racismo y la xenofobia) (2009). Guía para el diseño y la elaboración de planes locales de sensibilización. Madrid: Ministerio de Trabajo e Inmigración.

Organització Mundial de la Salut (OMS) (2007). Protocolo de Vancouver. Adaptación al contexto español. Madrid: IMSERSO.

SUBIRATS, J. (2016). Edades en transición. Envejecer en el siglo XXI. Ed. Ariel.

Pujar